Dret a vaga dels treballadors

04/10/2017

CONVOCATÒRIA ATURADA 03.10.2017

 

 

La TAULA PER A LA DEMOCRÀCIA formada per diversos sindicats, entitats i plataformes civils i empresarials han convocat una aturada general del país per demà 03.10.2017, com a resposta a la desproporcionada actuació dels cossos i forces de seguretat de l’Estat contra la societat civil catalana.

 

Es crida a la societat a paralitzar el país en defensa de la democràcia, les Institucions Catalanes, els drets fonamentals i el dret del poble català a decidir el seu futur polític.

 

Des del Govern de la Generalitat s’insta a secundar la proposta per part de Funcionaris, entitat públiques, empreses privades i treballadors.

 

El dret de vaga és un dret dels treballadors que poden exercir lliurement, independentment de quina sigui la postura adoptada per l’empresa. En aquest cas, si l’empresa decideix no paralitzar la seva activitat, pot descomptar-li al treballador el dia de vaga del seu sou.

 

Ara bé, si és la Direcció de l’empresa qui decideix secundar la proposta i paralitzar l’activitat no podrà descomptar res de la nòmina dels seus treballadors.

 

Per altra banda, tot i que l’empresa sempre té dret a descomptar del sou del treballador els dies de vaga, serà cada empresa qui, en consciència, decidirà si practica o no el descompte en la nòmina dels seus treballadors.

 

Atentament,

 

Departament laboral.

Economia Sensible.

 

  • dret a vaga