RESUM RDL 24/2020: NOUS REQUISITS PER LA PRESTACI脫 PER CESSAMENT D'ACTIVITAT I PR脪RROGA DELS ERTO 馃尡

29/06/2020

El passat divendres, els vam informar en relaci贸 a l鈥檃cord entre Govern i agents socials, relatiu a la pr貌rroga de la prestaci贸 per cessament d鈥檃ctivitat i dels ERTE. A continuaci贸 els ampliarem el contingut al qual vam fer esment a l鈥檃nterior not铆cia, en relaci贸 als punts m茅s importants del que s鈥檋an plasmat al Reial Decret-Llei 24/2020.

PRESTACI脫 PER CESSAMENT D鈥橝CTIVITAT:

Segueix vigent la possibilitat d鈥檃collir-se a la prestaci贸. Ara b茅, es passa de la prestaci贸 extraordin脿ria per cessament d鈥檃ctivitat a la prestaci贸 per cessament d鈥檃ctivitat. Els requisits per accedir-hi s鈥檈ndureixen:

  1. Estar afiliat i d鈥alta al RETA.
  2. Disposar d鈥檜n per铆ode m铆nim de cotitzaci贸. (12 mesos)
  3. No estar en edat de jubilaci贸 o si s鈥檋i est脿, no disposar del per铆ode de cotitzaci贸 requerit per accedir a la jubilaci贸.
  4. Estar al corrent de pagament de les quotes a la seguretat social.

Addicionalment: S鈥檈xigir脿 acreditar una reducci贸 de la facturaci贸 durant el tercer trimestre de com a m铆nim un 75% en relaci贸 amb el mateix per铆ode del 2019 i no obtenir uns rendiments nets (no facturaci贸) superiors a 5818,75 鈧.

  • Per tant, es demanar脿 la prestaci贸 amb car脿cter previ i s鈥檃creditar脿 quan finalitzi setembre.

Tanmateix, aquells aut貌noms que optin per deixar de cobrar-la, o no accedeixin a la prestaci贸 per no complir amb els requisits, disposaran d鈥檜na exoneraci贸 de la quota d鈥檃ut貌noms del 100% al mes de juliol, del 50% a l鈥檃gost i del 25% al setembre.

Important: L鈥檈xoneraci贸 de la quota no 茅s compatible amb la prestaci贸.

PRESTACI脫 EXTRAORDIN脌RIA PER CESSAMENT D鈥橝CTIVITAT PER ALS TREBALLADORS DE TEMPORADA:

A l鈥檃nterior not铆cia els vam fer cinc c猫ntims en relaci贸 a la creaci贸 d鈥檃questa nova prestaci贸. Els requisits per accedir-hi s贸n els seg眉ents:

  • Haver estat d鈥檃lta, com a m铆nim 5 mesos en el per铆ode de mar莽 i octubre de 2018 i de 2019.
  • No haver estat donat d鈥檃lta com a treballador per compte aliena per un per铆ode superior a 120 dies en l鈥檌nterval de temps que va de l鈥1 de mar莽 de 2018 a l鈥1 de mar莽 de 2020.
  • No haver desenvolupat activitat ni haver estat d鈥檃lta entre el mar莽 i el juny de 2020.
  • No haver obtingut durant l鈥檃ny 2020 d鈥檜ns ingressos superiors a 23.275 euros.
  • Trobar-se al corrent de pagament amb seguretat social.

PR脪RROGA DELS ERTO

ERTO for莽a major:

Es prorroguen els ERTO amb causa de for莽a major, sol路licitats abans del dia 27 de juny,聽 fins al 30 de setembre de 2020.

S鈥檋auran d鈥檌ncorporar paulatinament els treballadors, en la mesura que es necessitin a l鈥檃ctivitat, prioritzant els ajustos en mat猫ria de reducci贸 de jornada.

Durant la pr貌rroga dels ERTO no es poden establir hores extraordin脿ries, externalitzar, ni realitzar noves contractacions directes o indirectes.

ERTO per causes econ貌miques, organitzatives, t猫cniques o producci贸 derivades del COVID-19:

Es pot tramitar un ERTO per aquesta via mentre estigui vigent un ERTO per for莽a major.

Les prestacions derivades d鈥橢RTO tamb茅 es prorroguen fins al 30 de setembre.

Cotitzacions:

Les empreses que es trobin en situaci贸 de for莽a major total a data 1 de juliol, disposaran de diverses exoneracions i reduccions en mat猫ria de cotitzaci贸. Les mateixes mesures s鈥檃plicaran a aquelles empreses que a partir de l鈥1 de juliol se鈥檒s imposi una mesura de contenci贸 o restrictiva (per exemple, com a conseq眉猫ncia del contagi d鈥檜na part significativa de la plantilla).

Altres disposicions:

Paradisos fiscals: Les empreses que tinguin seu social a un parad铆s fiscal no es podran acollir a la pr貌rroga dels ERTO.

Creaci贸 del Fondo Espa帽ol de Reserva para Garant铆as de Entidades Electrointensivas FCPJ (FERGEI), el qual es dota de 200 milions d鈥檈uros per tal de protegir als consumidors electro-intensius.聽

Si tenen cap dubte, estarem encantats d鈥檃tendre鈥檒s mitjan莽ant els nostres canals habilitats a tal efecte i mitjan莽ant el xat de suport.