馃懛 NOVA SUBVENCI脫 DE LA GENERALITAT PEL MANTENIMENT DE L鈥橭CUPACI脫 馃懛馃彺鬆仴鬆伋鬆仯鬆伌鬆伩

03/08/2020

A data 31 d鈥橝gost es va obrir la convocat貌ria per a sol路licitar la subvenci贸 pel manteniment de la plantilla de microempreses i aut貌noms.

A continuaci贸 els resumim els punts clau que els ajudaran a determinar si entren dins dels requisits per ser-ne beneficiaris.

En primer lloc, qu猫 se subvenciona? El que se subvenciona 茅s el manteniment dels llocs de feina.

REQUISITS:

  1. Treballador/a aut貌noma o microempresa que ocupi fins a 10 persones treballadores i tinguin un volum de negoci anual o amb un balan莽 general anual que no superi els 2 milions d'euros.
  2. Constitu茂des legalment i amb establiment operatiu a Catalunya.
  3. Estar en situaci贸 d'alta al RETA i estar legalment constitu茂da (en el cas de les microempreses), abans del 14 de mar莽 de 2020, data de la declaraci贸 de l'estat d'alarma.
  4. Situacions:
   1. Haver susp猫s la seva activitat econ貌mica com a mesura derivada de l'aplicaci贸 del Reial decret 463/2020, de 14 de mar莽, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gesti贸 de la situaci贸 de crisi sanit脿ria ocasionada per la COVID-19, modificat pel Reial decret 465/2020, de 17 de mar莽, i les seves pr貌rrogues, o b茅
   2. Haver susp猫s la seva activitat a conseq眉猫ncia d'haver patit una reducci贸 dr脿stica i involunt脿ria de m茅s del 75% de la seva facturaci贸 durant el per铆ode en qu猫, d'acord amb la normativa vigent, l'activitat econ貌mica general hagi estat suspesa, en comparaci贸 amb el mateix per铆ode de l'any anterior, a conseq眉猫ncia dels efectes de la COVID-19.
  5. Si s鈥檋a disposat d鈥檃ltres ajuts, informar-ne.

IMPORTANT: S鈥檋aur脿 de mantenir la totalitat de la plantilla que tenien en el moment de la declaraci贸 de l鈥檈stat d鈥檃larma, com a m铆nim, durant els dotze mesos seg眉ents a l'atorgament de l'ajut per al reinici de l'activitat.

En un primer moment, s鈥檋aur脿 de determinar mitjan莽ant declaraci贸 responsable que es compleix amb aquests requisits espec铆fics i amb els generals.

QUANTIA DE LA SUBVENCI脫:

Es pagar脿 un m貌dul de 4.369,05 euros per persona treballadora, amb un m脿xim de 3 treballadors/es (13.107,15 euros)

Documentaci贸 a aportar:

Conjuntament amb la sol路licitud complimentada s鈥檋i haur脿 de presentar una breu mem貌ria explicativa de l'activitat subvencionable on s'identifiquin el centre o centres de treball en els quals es desenvolupa l'activitat de l'entitat benefici脿ria i activitat desenvolupada i identificaci贸 de les persones treballadores que estiguessin formant part de la seva plantilla en el dia abans de la declaraci贸 de l'estat d'alarma, d'acord amb model normalitzat.

 • En determinats casos s鈥檋i haur脿 d鈥檃nnexar m茅s documentaci贸.

Finalment, s鈥檋a de tenir en compte que el termini per sol路licitar-la 茅s fins al 30 de setembre o fins exhaurir el pressupost.