👁️‍🗨️ Es prorroguen els ERTOS i la Prestació per cessament d'activitat d'Autònoms ✔

26/06/2020

PRÒRROGA D’ERTOS I DE LA PRESTACIÓ PER CESSAMENT D’ACTIVITAT D’AUTÒNOMS

Després de diversos dies de negociació entre el Govern i les associacions empresarials, s’ha arribat a un acord, el qual determina la pròrroga de la prestació per cessament d’activitat i dels ERTE.

PRESTACIÓ PER CESSAMENT D’ACTIVITAT:

“Nova” prestació per cessament d’activitat:

Ha estat definida pel Ministre d’Inclusió, Migracions i Seguretat Social, com “una ajuda addicional, de caràcter ordinari”. En aquest sentit, tot i no ser exactament la mateixa prestació, si que es molt similar a la que es venia percebent fins ara.  

Els requisits per accedir-hi seran, acreditar una caiguda d'ingressos de, com a mínim, el 75% respecte al mateix període de temps de l'any anterior (juliol, agost i setembre).

Exoneració de quotes:

Aquells autònoms que encara seguissin gaudint de la prestació, podran exonerar-se de les quotes de juliol (100%), agost (50%) i setembre (25%).

Nova prestació per autònoms de temporada:

Dirigida als treballadors autònoms de temporada, que tinguin ingressos estacionals.

PRÒRROGA DELS ERTE I NOVA CLASSIFICACIÓ

ERTE de força major total. Es mantenen només per aquells sectors que encara tenen restriccions a la reobertura.

ERTE de força major parcial i ERTE ETOP. S’apliquen a totes les empreses que estiguin recuperant la seva activitat, d’acord amb el ritme de reincorporació dels seus treballadors. Aquests expedients tindran un incentiu a l'ocupació, ja que les exoneracions de cotització seran majors per als treballadors actius que per als quals segueixin a l'ERTE. (60% per als treballadors reactivats i del 35% per als quals segueixin en el ERTE).

ERTE de força major per rebrot: L'acord del Govern amb els agents socials contempla la possibilitat que es produeixin noves mesures de confinament en el cas que sorgeixin rebrots del virus. En aquest cas, les empreses podrien tornar a sol·licitar ERTE de força major total.

Finalment, informar-los que avui divendres es concretarà el contingut de l’acord al que ha arribat el Govern amb els diversos agents socials i es detallaran algunes qüestions que es poden veure modificades.

Des d’Economia Sensible els desitgem un molt bon cap de setmana i els recordem que disposem de diversos canals habilitats per tal de respondre els seus dubtes.