El 21 de desembre, aturada general

17/12/2018
Economia Sensible

El proper 21 de desembre, coincidint amb la celebració a Barcelona del Consell de Ministres, diferents entitats civils han convocat una aturada general com a mesura de protesta i pressió pel tractament de la qüestió catalana per part del Govern Espanyol.

El proper Divendres, dia 21 de Desembre, coincidint amb la celebració a Barcelona del Consell de Ministres, les entitats civils Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana i Comitès de Defensa de la República han convocat una aturada general com a mesura de protesta i pressió pel tractament de la qüestió catalana per part del Govern Espanyol.

Per altra banda, per a donar a aquestes mobilitzacions  una cobertura legal, el Sindicat Independentista Intersindical- CSC ha registrat al Departament de Treball la convocatòria d’una vaga parcial que tindrà lloc entre les 12.30 i les 14.30 hores per l’incompliment del govern espanyol a derogar la reforma laboral del PP i per mantenir en vigor el Decret que facilita la fuga d’empreses de Catalunya.

De moment, no hi ha una postura oficial clara del Govern de la Generalitat. No sabem si, tal com va fer el dia 03.10.2018, instarà a Funcionaris, entitats públiques, empreses privades i treballadors a secundar la proposta. Només tenim les declaracions de l’Elsa Artadi que considera, en l’actual context polític, una “provocació” per part del Govern espanyol la celebració d’una reunió del Consell de Ministres a Barcelona.

La vaga és un dret que els treballadors poden exercir lliurement, independentment de quina sigui la postura adoptada per l’empresa. En aquest cas, si l’empresa decideix no paralitzar la seva activitat, podrà descomptar-li al treballador el dia o les hores de vaga del seu sou.

Ara bé, si és la Direcció de l’empresa qui decideix secundar la protesta i paralitzar l’activitat no podrà descomptar res de la nòmina dels seus treballadors.

Per altra banda, tot i que l’empresa sempre té dret a descomptar del salari del treballador els dies o hores de vaga, serà cada empresa qui, en consciència, decidirà si practica o no el descompte en la nòmina dels seus treballadors.

Com a Assessoria laboral, preguem que el mateix dia 21.12.2018 ens informeu de com hem de procedir en relació a les nòmines dels vostres treballadors.