đź“ŁAUTĂ’NOM SOCIETARI: PUC ACOLLIR-ME A LA TARIFA PLANA O RECLAMAR EL SEU IMPORT?

21/09/2020

Els autònoms societaris poden, per fi, acollir-se a la Tarifa Plana. Fins ara només era accessible a treballadors per compte propi que es donessin d'alta com a persona física.

Aquesta ampliaciĂł de la tarifa plana, dona resposta a un seguit de pronunciaments judicials realitzats pel Tribunal Suprem.

Aquest nou criteri comporta que aquells autònoms a qui no se’ls apliqués la tarifa plana en el seu moment, tenen dret a què es revisi i, en determinats casos, se’ls retorni un import que, de mitjana oscil·laria entre els 3000-4000 euros.

Per fer-ho, han de sol·licitar-ho de forma expressa a la Seguretat Social. I és que, a més d'aplicar-se a partir d'ara a totes les noves altes, també s'estimaran els recursos d'alçada que estiguin pendents de resolució.

Casos en què procedirà:

A partir del 8 de setembre, les persones que es donin d’alta en el règim d’autònom societari tindran reconeguda aquesta tarifa de manera automàtica.

Ara bé, i si es va donar d’alta amb anterioritat al 8 de setembre?

Podran reclamar els ingressos indeguts, aquells autònoms societaris a qui no se’ls apliqués la tarifa plana i s’haguessin donat d’alta els darrers 4 anys. (doncs la reclamació per ingressos indeguts prescriu als 4 anys)

Tanmateix, ho podran reclamar aquells autònoms societaris que es donessin d’alta abans d’aquests 4 anys (abans del setembre de 2016) i:

  • haguessin sol·licitat la tarifa plana i se’ls deneguĂ©s
  • o encara no hagin obtingut una resoluciĂł.

Com reclamar-ho?

S’ha de reclamar directament a la Seguretat Social. AQUÍ trobaran l’enllaç al document que hauran d’emplenar  i informació addicional posada a la seva disposició per la TGSS.

Si tenen cap dubte al respecte poden posar-se en contacte amb nosaltres per examinar el seu cas i aconsellar-los amb els passos a seguir en la seva reclamaciĂł.